Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

Järgnev on tõlge Jeremiah Owyang’i postitusest Web Strategy: How To Evolve Your Irrelevant Corporate Website. Jeremiah on veebistrateeg, kes püüab leida teid, kuidas ettevõtteid ja inimesi üksteisele lähemale tuua. Praegu töötab ta Altimeted Groupis strateegia konsultandina ning enne seda oli Forrester Research vanemanalüütik sotsiaalsete tehnoloogiate valdkonnas. Postitus ise on pärit 29. maist 2007 ja mulle tundus, et meil Eestis on selle jaoks praegu paras aeg.

Veebistrateegia: Kuidas oma ebaolulist ettevõtte veebi arendada

Traditsiooniline turundus peab arenema ja see postitus üritab uued suunad käima tõmmata.

ebaoluline ettevõtte veeb

Mis on ettevõtte veeb?

See on see domeen, mida kasutatakse pärast iga reklaami, kus sa saad ettevõtte kohta lähemalt uurida, tead küll, mingifirma.ee.

Aga me oleme väsinud ettevõtete veebidest ja kogu sellest ülespuhutud turunduslobast, pildipanga piltidest, millel krapsakad mehed ja naised vaatavad arvuteid ja kiidavad ettevõtte tooteid, positiivsetest pressiteadetest, õnnelike klientide sõnavõttudes, juhtkonna fotodest, annetustest, mida olete teinud heategevusele, see ühekülgsus ei näi kunagi lõppevat.

Kuigi mõned külastatavuse näitajad võivad teie veebis üles minna, siis ei viita see sellele, kuidas ettevõtte veebe tegelikult kasutatakse. Analüütika ei ütle teile, miks inimesed teie veebis käivad ja need põhjused ei pruugi olla sugugi need mida te soovite, et need oleksid.

[Ettevõtte veeb on uskumatu kollektsioon hüperboole, kunstlikku brändingut ja ettevõtet kiitvat materjali. Selle tulemusena tehakse olulised otsused kuskil mujal internetis.]

Miks on su ettevõtte veeb ebaoluline?

Turundus on muutunud, see ei ole enam ainult kahes valdkonnas
Paljud turundajad arvavad, et võitlus käib ainult otsingumootorites ja ettevõtte veebis. Tegelikult on turundus levinud mitmetesse teistesse kohtadesse, kus toimub suhtlemine: sotsiaalsed võrgud, hindamiskeskkonnad, jututoad ja blogid. Sellest võib lähemalt lugeda postitusest why marketing is not on two domains only.

Otsused tehakse enne, kui jõutakse ettevõtte veebi
Eile, lõunastades koos ühe üliõpilasega, ütles ta, et tema kaaslased saavad ideid ostuotsuste jaoks tarbijakeskkondadest ja kaaslastelt. Nad kasutavad MSNi, Facebook’i (ja teisi sotsiaalseid võrke) ning toksivad harva migi ettevõtte veebiaadressi brauserisse. Kui see on nii, siis võib oletada, et potentsiaalsed kliendid teevad otsuse teistes veebikeskkondades ENNE, kui nad tulevad ettevõtte veebi fakte otsima.

Faktid
Juriidilises mõttes peavad ettevõtted jagama tooteinfot, see on oluline argument ettevõtte veebi kasutamiseks. Samas minu vestluses Y generatsiooni esindajaga, ütles ta, et kasutab ettevõtte veebe põhiomaduste ja hinndade saamiseks, aga alles pärast seda, kui on kaaslaste tagasiside põhjal otsustanud ettevõtte veebi külastada.

Tulevik ja kuidas püsida asjakohasena:

Veebid luuakse koos klientidega
See on revolutsiooniline, aga ennustan, et enamus tuleviku veebides ehitavad kliendid seda koos ettevõtte töötajatega. Kõige efektiivsemad veebid hakkavad sisaldama võrdselt nii toote arendajate kui klientide vaatenurka, isegi siis kui neil on kahtlusi toote suhtes.

Ilmuvad filtreerimata klientide arvamused
Te ei ole enam ainus, kes teie veebi sisu loob. Praegustel ja potentsiaalsetel klientidel ning teistel kogukonna liikmetel on vaba võimalus teie veebis infot avaldada. Jah, on olemas mehhanismid kontrollimaks, et lisatav sisu oleks enamvähem faktidel põhinev või üle vaadatud, aga on selge, et ainsaks hääleks ei ole turundaja.

Sisus on teie toodete kohta nii positiivset kui negatiivset
Seda on raske alla neelata, aga kuidas saavutada usaldust? Olles avatud, usutav ja läbipaistev turuosalistele. Uuringutest teame, et kõige rohkem usume me neid, kes on “nagu meie”, taiplik turundaja võimaldab luua sisu kaaslastel, klientidel ja teistel huvilistel. See ei saa alati olema kiidulaul, tegelikult võib see olla ka väga kriitiline. Mis on eesmärk? Koguda tagasisidet ja näidata avalikult, kuidas te kõigi silme all end paremaks muudate. Edulugu: Dell on teinud seda oma IdeaStorm’iga.

Teie veebist saab kogukonna infoallikas
See tähendab, et seate oma kliendihuvid esimeseks. Ei, tõsiselt. Just seda ma mõtlengi. See tähendab pakkuda teadmisi mitte ainult endale, vaid ka konkurentidele, see tähendab konkurentidele viitamist. Hullumeelne? Tegin seda oma eelmises ametis kogukonnahaldurina. Lõin klientidele wiki, mis viitas konkurentidele ja see muutis mind asjakohasemaks.

[Tuleviku ettevõtte veeb saab olema usutav infokogum arvamustest ja faktidest, mida loovad nii ettevõtte töötajad kui kogukonna liikmed. Tulemus? Tõeliselt oluline infoallikas, kus voolab info loomaks paremaid tooteid ja teenuseid.]

Tulemused

Klientide jaoks muutub teie veeb esimeseks kohaks, kuhu infot hankima tulla, Usaldus kasvab. Teil võite luua paremaid tooteid ja teenuseid tänu reaalajas saadavale klientide tagasisidele. Mis kõige tähtsam, tee olete kogukonna infoallikas, mis aitab teil kiiremini klientide vajadusi rahuldada.

Kujutlege:
Näeme, kuidas kliendid hakkavad abistama ettevõtte uudiskirja loomisel, uudisvood imevad infot valdkonna ajaveebidest, meedia (audio ja video) ja kliendid hindavad, järjestavad ja hääletavad, milliseid omadusi nad tahavad, et arendataks, tootearendajad töötavad reaalajas otse klientidega ja kliendid ise üksteist abistamas.

Jaga artiklit sõbraga