Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

Osalesin hiljuti Makedoonias toimunud uue meedia ja loodushoiu alases suvelaagris. Lisaks kõigile muule uurisime ka kuidas kasutavad looduskaitsjad oma tegevuses ära uut meediat ja avastasime, et üsna suur rõhk on videoturundusel. Kindlasti on meil kõigil midagi looduskaitsjatelt õppida või vähemalt portsu inspiratsiooni saame ikka. Sestap otsustasingi koguda kokku parimad palad ja tuua need teieni.

Teadvustavad videod


Kvaliteet küll halb, aga sõnum on väga huvitavalt välja toodud.



Väga lihtne teha. Lühike ja konkreetne. Annab sõnumi väga hästi edasi.



Kindlasti väga huvitav ja meeldejääv teostus, kuid Pause nupule vajutades võiks jõuda mingi jalust rabava kampaanialeheni.



Pärast seda kampaaniat lubas Dove probleemiga tõsisemalt tegeleda ja seda nad on ka teinud.



Tulemus: Nestle teatas, et nad lõpetavad vihmametsade hävitamist põhjustavate toodete kasutamise.


Šokeerivad videod:

Lühikesed ja konkreetsed
Nagu nägid on kõik videod umbes 30 sekundit kuni 2 minutit pikad. See tähendab, et looduskaitsjad saavad väga hästi aru, et pikkasid videosid ei viitsi keegi lõpuni vaadata. Seega, kui sul on plaanis tõsisemalt videoturundusega tegelema hakkata, siis keep it short & simple.

Eristuvad massist
Looduskaitsjad teavad, et tähelepanu saamiseks on vaja eristuda heas mõttes. Taevast alla sadavad jääkarud!?, Youtube’i kliima termomeeter!?. Eristumine on tähelepanu saamise alus.

Šokeerivad (WOW efekt)
Tundub, et enamik looduskaitsjad on läinud šokiturunduse teed. Samas šokk ei pea just olema midagi negatiivset. Video valmistajate eesmärk on tekitada vaatajas WOW efekt ja panna ta mõtlema. Ka sinu turundus- ja reklaamvideod peaksid kindlasti korraliku WOW efekti tekitama, sest muidu ei lähe need kellelegi korda ja vaatamisi koguneb hirmus vähe.

Lühidalt öeldes on meil looduskaitsjatelt õppida 3 asja:
1. Keep it short & simple.
2. Eristu.
3. Tekita WOW efekt.

Omalt poolt lisame:
4. Levita oma video nii palju, kui suudad. Anna endast parim, et see tuleks esimesena välja otsitulemustest (nt Youtube’i otsing), oleks esimene related video, leviks Facebookis, Twitteris, StumbleUpon’is jne.

Kasutatavuse tähtsaim reegel: ”Don’t make me think”
Videoturunduse tähtsaim reegel: ”Make me think”

Jaga artiklit sõbraga