Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

offline reklaamide tulemuslikkusInternetireklaami tulemusi on väga lihtne mõõta. Kuidas aga mõõta tele-, raadio-, printreklaami jms efektiivsust? Siin 3 sammuline juhis selle tegemiseks.

1. Suuna reklaami nägija veebi

Kui reklaam on oma efekti tekitanud, siis kasuta võimalust ja kutsu inimene veebi, et ta saaks juba järgmise sammu ära teha. Nt tellida sooduskoodi, osta toode, panna oma nimi kirja jne.

Muidugi on vahest ka reklaamil ainult teavitamise ja brändi pildil hoidmise roll, aga see postitus on mõeldud neile, kes teevad reklaami teistel põhjustel – nt kiireks läbimüügi suurendamiseks, uue teenuse edukaks turule toomiseks.

2. Kasuta unikaalset URLi

Tulemusi on tehniliselt võimatu mõõta, kui suunad inimesed samale URLile, kus käivad ka läbi interneti tulnud inimesed. Offline reklaamikampaaniate mõõtmiseks on vaja kasutada unikaalselt URLi.

Seega kui läbi interneti tulnud inimesed külastavad lehte firma.ee/toode, siis telereklaami nägijad saada URLile firma.ee/toode1 ja printreklaami omad firma.ee/toode2 ning raadioreklaami kuulajad hoopis firma.ee/toode3.

3. Pane Google Analytics tulemusi mõõtma

Kaks eelmist punkti osutuvad mõttetuks, kui te ei mõõda tulemusi. Tee kindlaks, et kõikide lehtede statistika kajastub ka teie Google Analytics’i veebistatistika kontol.

Kindlasti kasuta ka kõiki funktsioone, mida Analytics pakub. Lisaks lihtsale külastajate arvule saad mõõta, kui palju iga reklaamikanal raha sisse tõi, kuhu keegi ostuprotsessi toppama jäi, mis linnast külastajad tulid jne.

4. Direct traffic raport Google Analyticsis

Analüütika raportites on selline kanal nagu (direct) / (none). Sellest postitusest saad teada, mida peidab endas Direct Traffic Google Analyticsi raportitest. Tavapäraselt arvatakse, et see segment sisaldab neid külastajaid, kes ise aadressi sisse toksisid või lemmikutesse lisatud aadressi kasutasid. Osaliselt on see nii, aga Direct Traffic sisaldab üha rohke muid kanaleid, mida tegelikult oleks vaja mõõta.

 

Offline reklaamikampaaniate tulemuste mõõtmine aitab teil kindlasti teha kasulikemaid turundusotsuseid. Täiesti vabalt võib näiteks selguda, et printreklaam töötab kordi efektiivsemalt kui raadioreklaam. Seega edukat mõõtmist ja kui tekib küsimusi, siis saada meil priit@dreamgrow.ee või kirjuta kommentaar. Mulle meeldib aidata!

Image credits: rehabisforquitters

Google Analytics koolitus

Google Analytics meistriklassis saad teada, kuidas veebianalüütika aitab Sul paremaid tulemusi saavutada ja müüki kasvatada. Koolituse käigus anname Sulle ülevaate, kuidas selgitada välja, millised kanalid toovad ettevõttele kasu ja millised vaid näiliselt toimivad. Fookuses on tehingute ja raha mõõtmine. Vaatame, kuidas andmetest olulist infot leida. Vaata lähemalt…

Jaga artiklit sõbraga