Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

Vaata allolevat graafikut ja mõtle, kuidas peaks käituma, kui turg tundub juba olevat täielikult hõivatud ja kogu maailm peab Sind läbikukkujaks?

google plussi metsik kasv

Õige vastus: ära loo “mina ka” toodet. Mõtle “kastist väljas” ja loo midagi täiesti uut ja paremat. Eristu või sure!

Eristumine ongi turunduse kõige olulisem element üldse.

Õppige Google Plus’ilt

Pärast põrumist “mina ka” tootega nimega Google Buzz võttis Google asja tõsiselt käsile ja tulemus on siin – nende uus projekt (sotsiaalvõrgustik?) sai 16 päevaga 10 miljonit kasutajat (ja kasvab mühinal).

Google tegi kindlaks Facebooki nõrkused ja muutis need enda plussideks. Facebookis lähevad Su postitused kõikidele, Plus’is aga ainult neile inimestele, kellele Sa soovid neid saata. Eristumisi on teisigi ja lähitulevikus saame kindlasti neid näha.

Aga Facebookil oli sõprade sorteerimise funktsioon juba ammu olemas ju?

Okei, Facebookil on see ammu olemas, aga ainult umbes 5% Facebooki kasutajatest kasutab seda. Seega alati ei peagi leiutama midagi uut, vaid saab ka oma konkurentide nõrgad funktsioonid muuta enda tugevusteks.

Kokkuvõtteks

  • Eristu või sure! Täpselt nii, nagu Google Plus eristub Facebookist.
  • Mõtle kastist väljas ja loo midagi täiesti uut ja paremat – Google Plus ei ole teine Facebook. See on omaette kategooria ja seal number 1. Kategooria nimi võiks olla “uus ja parem (sotsiaal)võrgustik”.
  • Ära kunagi kaota lootust. Targalt tegutsedes võid alati leida endale selge ja tugeva eristumise, mis kahandab teie konkurentide turuosa teie kasuks.

PS. Antud näitesse sobis Google Plus väga hästi, aga kindlasti ei saa veel öelda, et Google Plus ongi Facebooki tapja. Tugev eeltöö läbi silmapaistva eristumise on tehtud. Nüüd tuleks jätkata samas rütmis – olla eristuv ja tähelepanuväärne.

Veel huvitavat lugemist:

Reality Check: Google Plus Is No Facebook Or Twitter Killer (But It Might Hurt WordPress And Tumblr)

Soovid teada, kuidas oma lehel müüki oluliselt tõsta? Telli WebAudit.

Veebiaudit on aidanud kümnetel klientidel mitmekordistada müük enda veebikeskkonnast.
Enda veebilehti uuendades on kliendid öelnud, et audit on hea alusmaterjal täienduste, või uue lehe planeerimiseks. Et keskkonna muudatused oleksid äriliselt kasulikud ja põhjendatud, mitte lihtsalt ilusad tänu värskemale kujundusele. Dreamgrow WebAudit annab Sulle:

  • Täpse selgituse Analyticsis nähtuvast;
  • Põhjaliku ülevaate Sinu kodulehe hetkeolukorrast;
  • Kindlad juhised tulemuslikumaks optimeerimiseks;
  • Detailsed soovitused muudatuste teostamiseks.
  • Loe Webauditist lähemalt siit.

    Jaga artiklit sõbraga