Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

Dreamgrows tegeleme tihti mailide saatmisega, seepärast hoiame end kursis, mida teised teevad. Siinkohal ka disclaimer, et hoiame ja kasvatame ainult opt-in postitusnimekirju ehk me ei spämmi.

Üks meie hea klient saatis mulle edasi väga toreda juhtumi, mis algas tema e-maili inboxis eile hommikul oma elu elama. Võiks öelda, et tekkis lausa omamoodi mailinglist.

Lugu lühidalt on sellest, et Assets RMP OÜ on saatnud läbi Rain Jansen Arvutisüsteemid OÜ kirja, mille sisuks on kokkuvõtvalt “3 praktilist seminari Teie rahaasjade korraldamiseks”.

Kahjuks on üsna tavaline, et suvalistele e-mailidele saadetakse suvalist spämmi. Antud loo juures on kurioosne see, et kõik mailisaajad oli lisatud ühte jorusse to väljale. See tähendab, et kõik nägid kõiki, kellele see spämm saadeti. See omakorda vallandas kontrollimatu ahelreaktsiooni: Kurjaks saanud inimesed, kes enam ei soovinud selliseid kirju saada, vajutasid reply to all ja jälle omakorda said uuesti selle kirja.

Nüüd on ka selle firma kodulehele pandud vastav vabandus, mis on küllaltki avatud ja viisakas.

Kuid Eesti Päevalehes ilmunud artiklis mainitud

Arvuti vea tõttu rohkem kui 4000 firma ja eraisiku postkastid ummistanud ettevõtte ei oska tekkinud anomaaliat millegagi seletada, kuid palub kõigil meilidele mitte vastata.

ajab küll natukene muhelema. Kui mul jaanuaris oksjonid täiega kokku jooksid, siis arvuti (server) töötas ideaalselt, ta lihtsalt tegi täpselt seda, mida programeerija oli käskinud teha ehk jooksutas süsteemi umbe.

Mõnde näited siis:

Subject: Re: Kutse seminarile Palun eemaldage mind oma meililistist

VEELKORD – LÕPETAGE RISUSTAMINE! KOHESELT!

Subject: RE: Kutse seminarile F 3 praktilist seminari Teie rahaasjade korraldamiseks. Hind 980 EEK/tk (+km)

Hakkab pihta!
Keegi idioot on jälle spämmi saatnud ja avatud listiga.

Subject: RE: Kutse seminarile Palun eemaldage mind oma meililistist

We are getting replies from all people on your mailing list. I’d say you are in big trouble and I advise you to fire whoever built your spamming system. As explained in my previous email I will not accept receiving any more spam for your company. If this happens we will create an enourmous spam attack and Denial of Service attack on your servers and email addresses which will render them useless for as long as we decide so I advise you to take this serious. We will also report you to the proper authorities and ensure your website and email addresses are closed for reasons of spamming.

Selleks, et Teiega nii ei juhtuks:

1. Ärge saatke uudiskirja neile, kes selleks pole soovi avaldanud. Heas usus blablabla… saatmine on ka spämm. E-mail on efektiivne, kui nimekiri on teie enda kogutud, mitte ostetud.

2. Ärge kasutage mailide välja saatmiseks outlooki! Kui ise ei oska, pöörduge nende poole, kes kasutavad selleks profesionaalseid programme, mis võimaldavad ka statistikat koguda ja inimestel automaatselt end uudiskirjast eemaldada.

Ei saa ka veel targutamata jätta, et kui ettevõte on juba astuatud 1991 aastal siis peaks ju ometi kontakte ka olema, et saata seda seminari pakkumist neile, kes sellest tõesti huvitatud oleks.

Lisaks siia veel Seth Godini tarkuse tera, et tähtis pole kui paljudele sa saadad, vaid kellele sa saadad.

Jaga artiklit sõbraga