Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

facebooki-profiili-kujundamine

Kuidas kujundada oma Facebooki profiil nii, et see näeks välja ahvatlev, kvaliteetne ja peegeldaks võimalikult hästi sinu brändi? Inspiratsiooni ammutamiseks ei pea kaugele vaatama, sest häid näiteid leiab ka kodumaalt.

Värvid kooskõlas

Värvid loovad sinu Facebooki lehe esmamulje ja teevad su brändi äratuntavaks. Veendu, et profiili-ja kaanepildi värvid sobivad kokku ning moodustavad ühtse terviku.

AirBaltic-Facebook

AirBalticu Facebooki profiili värvid mõjuvad tagasihoidlikult ja mahedalt. Tugevamat helerohelist on sinise taeva taustal täpselt õigetes kogustes, mis toob esile brändi logo, kuid ei mõju liiga karjuvalt.

Kristiine-Facebook

Kristiine Keskuse lehel on kasutatud mitmeid erinevaid värve, kuid pastelsed toonid sobivad hästi kokku ning profiilipilt on kaanepildiga harmoonias.

Delfi-Facebook

Delfile iseloomulikud sinine ja kollane figureerivad nii profiili- kui ka kaanepildil. Sinise toon võiks küll kahel pildil sama olla, kuid kaanepilt on juba eraldiseisvalt väga hea valik – kvaliteetne foto, tugev sõnum.

Kokku sobitatud profiili-ja kaanepilt

Minnes profiili-ja kaanepildi värvide sobitamisest veel samm edasi, siis siin on paar loovamat näidet, kuidas pildid profiili kujundamisel ühtseks tervikuks siduda.

Cherry-Facebook

Cherry Facebooki lahendus on äge ja omapärane: profiilipilt on justkui kaanepilt suurendusklaasi all. Lisaks torkab profiilipildil olev kirss helesinise ja -roosa taustal hästi silma ning illustreerib sõnumit: “Lisa elule värvi!”

EestiDisain-Facebook

Eesti Disaini profiilipilt on hägustatud nagu ka kaanepildi taust, mis toob kaanepildil olevad värvilised liblikad hästi esile.

Kvaliteetsed fotod, minimalism

Kui müüd luksustooteid, on oluline, et sinu pakutud kvaliteet peegelduks ka Facebooki profiili kujunduses. Head näited kvaliteetsest fotograafiast ja küllaltki minimalistlikust lähenemisest Facebooki kujundusel on TanTan.ee ja Goldtime:

TanTan-Facebook

Goldtime-Facebook

Profiilipilt vaid logona

Profiilipilt Facebookis ei pea sisaldama ilmtingimata firma nime, kuna see ilmub tekstina pildi kõrvale niikuinii.  Sellisel viisil on profiilipilti kasutanud näiteks Telia Eesti ja Tallink:

Telia-Facebook

 

Tallink-Facebook

Huvitavad lahendused

Facebooki lehe kujundusel Facebookis pole oluline vaid esteetika. Kasuta profiili- ja kaanepilti kui võimalust, et oma toote või firma sõnumit parimal moel esile tuua.

Chilli-Facebook

Chilli on oma Facebooki lehel teinud kaanefotoks kollaaži nende kauplustest. Tulemusena selge ja pilkupüüdev sõnum, kust nende soodsaid tooteid leida võib.

City24-Facebook

City24 profiilipildiks on kauge kõrghoonetega suurlinn ning kaanepildina lähivõttes kodune puumaja. Huvitav viis oma mitmekülgse pakkumise demonstreerimiseks.

Hotelliveeb-Facebook

Hotelliveeb on kasutanud nii profiili- kui ka kaanepildil teksti oma pakkumiste kirjeldamiseks. Profiilipildil domineerivat “-70% allahindlust” on võimatu mitte märgata.

Terviklik printreklaam

Viimaste näidetena toome välja firmad, kelle Facebooki profiili-ja kaanepilt töötavad edukalt kvaliteetse ja tervikliku printreklaamina.

Photopoint-Facebook

Photopointil on harmoonias punane ja valge, kaanepildil kena naeratav töötaja ja profiilipildiks vaid logo. Ühtne tervik saavutatud.

LuxExpress-Facebook

Lux Expressi profiil on samuti maitsekas – kaanepildi ääred on hägustatud, juhtides tähelepanu isale ja pojale bussis ning profiilipildiks logo neile omasel hallil taustal.

TallinnDolls-Facebook

Tallinn Dolls demonstreerib Facebooki kujundusega oma emadepäevakampaaniat. Foto ilus, stiil äratuntav, romantiline – toimib.

Vici-Facebook

Vici kaanepilt toidulauast mõjub isuäratavalt, fotograafia väga kvaliteetne ning taldriku värv sobib hästi kokku Vici profiilipildi taustal oleva rohelisega.

Kui oled loomas firmale Facebooki lehte, vaata ka kindlasti meie inglisekeelsest postitust, kuidas Facebooki pildivalikul mõõdud paika saada.

Loodame, et said neist näidetest inspiratsiooni oma Facebooki profiili kujundamiseks. Kui sul juhtub endal olema häid näiteid huvitavatest/ilusatest Facebooki lehtedest Eestis, anna kommentaarides märku!


Pilt: Icon vector designed by Freepik

Jaga artiklit sõbraga