Jaga artiklit sõbraga

tasuta veebinar

ChatGPT koolitus:
tulemused turunduses ja teeninduses

Vaata ChatGPT koolitust, kus õpid AI-rakendust oma töös kasutama. Kuidas ChatGPT aitab sisu kiiremini ja odavamalt luua ning vähendada turundus- ja teeninduskulusid, parandades samal ajal töö kvaliteeti? Kuidas tehisintellekt võib mõjutada peaga töötavate inimeste tulevikku? Vaata lähemalt...
 

Google Analyticsi kasutamisel võivad väiksema külastuse mahuga lehed näha hulgaliselt spämmkülastusi, mille maht on kohati võrdne või isegi suurem reaalsetest eesti külastustest. Kui vebilehe sihtgrupiks on AINULT Eesti kasutajad, siis on olemas lihtne võimalus spämmist vabanemiseks.

Lahenduseks tuleb kasutada Google Analyticsi segmenti. Kuna enamus või isegi kogu veebispämm, mida analüütikas näha pärineb aadressidelt, mis asuvad väljaspool Eestit, siis on võõimalik luua Google Analyticsis segment, mis kuvab ainult Eesti aadressidega kasutajad. Selleks toimi järgnevalt:

google analytics spamm segmendid

Raportite päises on sinise ring kirjaga “All Sessions”, see tähendab, et graafikul kuvatakse kõik sessioonid. Selle kõrvalt leiad “+ Add Segment”, millel vajutades avaneb sahtel varasemalt valmis tehtud segmentidega.

google analytics uus segment

Vajuta punasel nupul “+ NEW SEGMENT” ja täida vajalikud väljad:

google analytics segmendi loomine

Vajuta “Save” ja segment ongi valmis.

google analytics spamm segment eesti

Alati kui tuled raporteid vaatama on vaikimisi valitud “All Segments”, siis vajuta “+ Add Segment” ja vali juba varasemalt valmis tehtud segment. Vajadusel saad ka erinevaid segmente võrrelda.

google analytics segmentide vordlemine

Kindlasti ei lahenda see kõigi veebiomanike spämmiprobleeme, aga kui olulised külastajad on ainult Eestist, siis aitab loodud segment toimuvast parema ülevaate saada.

Google vahendite seadistamine vähem kui 40min

Arendaja küsib tihti 100 kuni 200 eurot selle eest, et Google vahendid saaks seadistatud. Vaata siit, kuidas kõik asjad ise TASUTA ära teha. Olen vähem kui 40 minuti sisse pakkinud tonni teadmisi. Google Analytics 4, Google Analytics Universal, Google Search Console ja Google Tag Manageri kontode loomine ning seadistamine. Vaata lähemalt siit...
 

Jaga artiklit sõbraga